Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne vágjon bele egyedül!

 

 

A kivitelezés bár egyszerűnek tűnik, igen összetett és komoly ismereteket igénylő feladat. Ismerni kell a tervezési- és munkafolyamatokat, az alapanyagokat, a szakemberek igényeit, a törvényi és munkavédelmi előírásokat, stb.
Mivel sok esetben – tanulva az elkövetett hibákból – felkérnek bennünket egy saját szervezésben elkezdett lakóház építésének a folytatására, kérjük olvassa el az alábbi kis összeállítást, mely tartalmaz néhány buktatót, melyek a házépítés során bosszúságot, időveszteséget és, ami a legfontosabb anyagi veszteséget okoznak. Az alábbi problémáktól Ön mentesül, ha cégünket bízza meg a generálkivitelezéssel!

 

1. Alapanyag választás
 

 


 

Rengeteg helyen lehet rengeteg féle alapanyagot vásárolni. Ha Ön minden alapanyagból meg szeretné keresni a legjobbat a legjobb áron, az nagyon sok idejét és energiáját fogja elrabolni, feleslegesen. Minden kereskedő elmondja, hogy az általa forgalmazott alapanyagok a legjobbak és legtartósabbak, így hasznos információkra nem tesz szert. A végén – egy-két hét internet böngészés, telefonálgatás és utánajárás után - bizonytalanul fog dönteni.

 

 

 

 

 

 

2. Mesterek összehangolása

 

 

 

 

Itt mindjárt két fő probléma is adódik

 

 

Időbeni összehangolás. Ahhoz, hogy az építkezés gördülékenyen, folyamatosan haladjon, a megfelelő szakembereknek a megfelelő időben el kell kezdeniük és be kell fejezniük a rájuk bízott munkát. Az építkezési szezonban a mesterek már hónapokkal előre be vannak táblázva. Ha valamelyik szakember csúszik a munkával 3-4 napot, a következő nem tudja elkezdeni a munkáját időben. Amikor már el kezdhetné, arra az időpontra már egy másik munkát vállalt el, így vagy további csúszással fog kezdeni, vagy egyszerre két helyen dolgozik. Emiatt szintén kicsit lassabban készül el, és mivel kapkodni fog, valószínűleg hibázik is. Ráadásul minderről nem Ön tehet, mégis Önnek kell könyörögni, hogy a későbbi időpontban el legyen végezve a munka.

 


A másik probléma a munkák közötti átfedések. Például, a kőműves készíti el a belső vakolatot, amire utána a festő fest. A kőműves nem csiszolja le a vakolatot, mondván az a festő dolga és nincs az árban, a festő viszont azt mondja, hogy a csiszolás a kőműves dolga, ő csak az apró hibákat javítja, mert csak az van az árban. Így Ön ott fog állni két szakember között, és hogy minél gyorsabban megoldja a problémát, az egyik szakembernek plusz pénzt fog fizetni, hogy lecsiszolja a falat. Az ilyen plusz pénzek az építkezés végére milliós tétellé nőhetnek, nem is beszélve az idegeskedésről.

 

 

3. Tervek elkészíttetése, engedélyek beszerzése

 

Önnek az építkezés alatt el kell készíttetni az építési tervet, az elektromos tervet, a gáz- és víztervet, melyeket természetesen más-más mérnökök készítenek el. A terveket ezután a megfelelő szakhatóságoknál jóvá kell hagyatni, és a hozzájuk tartozó engedélyeket be kell szerezni. Ez, ha elsőre sikerül (kezdőknek soha nem szokott, a profiknak sem mindig) öt-hat napot vesz igénybe, aminek jórészét a „remekül” működő hivatalokban tölthet, alulfizetett, ideges ügyintézőkkel. Ha kivitelezővel végezteti a házépítést, ezt a hetet pihenéssel töltheti, a családjával.

A fenti lista korántsem teljes! Mi, évek óta házépítéssel foglakozó kivitelezők is mindig találkozunk újabb és újabb meglepetésekkel. De ez legyen az Mi dolgunk. Ha bennünket választ, akkor referenciáink sokasága és minősége garantálja, hogy megtalálta a megfelelő kivitelezőt. Ön ebből semmit sem fog észrevenni, sem plusz pénzébe, sem plusz idejébe nem fog kerülni.
 

06 20 5656 842 / 06 70 375 1745

Az építés folyamata

 

1.       Telek kiválasztása, adásvételi- és építési előszerződés megkötése

Kép

 

 

 

 

2.       Tervezés, engedélyezés

Kép

 

 

 

 

3.       Építési szerződés megkötése  

Kép                            

 

 

 

 

4.       Humuszolás, kitűzés, alapozás, fogadószint elkészítése  

Kép                                          

 

 

 

 

5.       Főfalak megépítése, áthidalók elhelyezése

Kép                             

 

 

 

 

6.       Koszorú, födém, vb. munkák, vasszerelés elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

 

 

7.       Tetőszerkezet, tető lécezésének, fóliázásának elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

8.       Tető cserepezésének, bádogozásának elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

9.       Válaszfalak, villany alapszerelés elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

10.    Vakolás, élvédőzés elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

11.    Aljzatszigetelés, betonozás, gépészeti alapszerelés elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

12.    Hideg-, melegburkolás, gipszkartonozás, belső festés elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

13.    Belső nyílászárók, szerelvények-, gépészet beszerelése

Kép

 

 

 

 

 

 

 

14.    Lábazat és homlokzat szigetelése, vakolása, színezése

Kép

 

 

 

 

 

15.    Térburkolás, szivárgó, tereprendezés, kerítés elkészítése

Kép

 

 

 

 

 

16.    Birtokbaadás, használatbavételi engedély intézése 

Kép                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Időpont egyeztetés miatt, kérjük hívja munkatársunkat!, vagy hagyjon üzenetet és hamarosan visszahívjuk!

      06 20 5656 842 / 06 70 375 1745

 

A mappában található képek előnézete LÁTVÁNYTERVEK, TERVRAJZOK - Kérjük kattintson ide!

 

 

ProfilképUtolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>